Perpetuum mobile 3


Škola za cestovni promet,  zajedno sa svojim konzorcijskim partnerima Gospodarskom školom Čakovec i Strojarskom i prometnom školom Varaždin, nastavlja s uspješnim projektom mobilnosti učenika pod nazivom Perpetuum mobile 3. Projekt je odobren od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije, program Erasmus+, KA1.

U projektu je ove školske godine sudjelovalo 93 učenika završnih razreda iz sve tri partnerske škole (ili učenika koji završavaju obrazovanje iz sektora promet i logistika) koji se obrazuju za zanimanja vozač motornog vozila, tehničar cestovnog prometa i tehničar za logistiku i špediciju. Dvotjedna stručna praksa odvijatla se u poduzećima i/ili u specijaliziranim učionicama i školskim logističkim praktikumima koji su opremljeni suvremenom skladišnom mehanizacijom i opremom, simulatorima vožnje te ICT alatima koji se koriste u prometno-logističkoj djelatnosti.
Tijekom stručne prakse u inozemstvu učenici su upoznali drugačije metode rada i stekli radno iskustvo u međunarodnom radnom okruženju, povećali su svoje stručne vještine i kompetencije jer su se upoznatl s materijalima, alatima i opremom koje nemaju priliku koristiti u svakodnevnom okruženju.

Učenici naše škole koji su odabrani po kriteriju izvrsnosti u učenju i ponašanju proveli su po dva tjedna u Danskoj, Finskoj, Italiji, Njemačkoj, Portugalu i Švedskoj.

Osim toga, 14 nastavnika iz tri konzorcijske škole bili su na stručnom usavršavanju u Danskoj i Njemačkoj.

Stručni radovi:

Stručno usavršavanje nastavnika kroz program Erasmus+.pdf

Stručno usavršavanje nastavnika u Danskoj kroz program Erasmus+.pdf

Pratite nas na Facebooku


Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme