Good Practice on the Move


www.gp-move.eu

 

Škola za cestovni promet iz Zagreba već je projektom LEMO – Learning E-Mobility započela s povećanjem kvalitete učenja u strukovnom obrazovanju kroz razvoj novog inovativnog obrazovnog modula ELEKTROMOBILNOST i pratećih alata za učenje i poučavanje (ICT, OER), prijenosom i diseminacijom dobre prakse među europskim strukovnim školama te jačanjem povezanosti strukovnog obrazovanja i tržišta rada s naglaskom na području e-mobilnosti. Projekt LEMO se na određeni način nastavlja suradnjom naše škole u projektu Good Practice on the Move.

Nositelj projekta Good Practice on the Move (www.gp-move.eu)  je BGZ Berliner Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit mbH iz Berlina (www.bgz-berlin.de) čija je osnovna zamisao uspostaviti strateško partnerstvo koje uključuje ustanove za strukovno obrazovanje i visoko školstvo kako bi se razmijenili modeli dobre prakse, digitalne tehnološke inovacije u strukovnom obrazovanju te ojačale veze između strukovnog obrazovanja u području automobilske industrije.

Partneri u projektu su strukovne škole, sveučilišta i udruge iz sedam zemalja EU. Osim Škole za cestovni promet iz Zagreba,  to su: Innung des Kraftfahrzeuggewerbes Berlin (www.kfz-innung-berlin.de), Hochschule für Technik und Wirtschaft Berlin (www.htw-berlin.de), Association Nationale pour la Formation Automobile iz Sèvres Cedexa, Francuska (www.anfa-auto.fr),  Pia Società San Gaetano iz Vicenze, Italija (www.sangaetano.org), Vilniaus Automechanikos Ir Verslo Mokykla iz Vilniusa, Litva (www.vavm.lt), Siegfried Marcus Berufsschule – Berufsschule für Kraftfahrzeugtechnik iz Beča, Austrija (www.siegfried-marcus-berufsschule.at), Zespoł Szkoł Samochodowych im. Tadeusza Tańskiego iz Poznańa, Poljska (www.samochodowka.edu.pl) i Politechnika Poznańska iz Poznańa, Poljska (www.put.poznan.pl).

Projekt Good Practice on the Move trebao bi doprinijeti povećanju kvalitete i atraktivnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u području automobilske industrije; razmjenom znanja i iskustava između partnera u projektu omogućit će se širenje, prijenos i usavršavanje inovativnih modela učenja o digitalnim sadržajima i novim tehnologijama u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u EU u području informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija (elektromobilnost, telematika u motornim vozilima).


Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme