„EUROPE ELECTRIC CAR“


http://www.eecar.eu/

 

Leonardo da Vinci Partnerstvo

1. partnerski sastanak: Frankfurt, 17.11. do 21.11.2012. godine

Glavni cilj projekta „EUROPE ELECTRIC CAR“ je poboljšanje kompetencija strukovnih nastavnika i učenika strukovnih škola kroz edukaciju i trening o električnom automobilu.

Koordinator projekta:

  •  Škola za cestovni promet iz Zagreba,

Partneri:

Edukacija i trening strukovnih nastavnika i učenika ostvarit će se kroz stručnu praksu i posjete proizvođačima električnih automobila u Njemačkoj (Opel), Hrvatskoj (Rimac Automobili d.o.o., DOK-ING Ltd. Zagreb) i Finskoj.

Svaka škola koja sudjeluje u projektu će tijekom projekta izraditi vlastiti električni automobil. U procesu izrade odnosno prerade klasičnog automobila u električni sudjelovat će zajedno učenici i nastavnici. Sudjelujući u inovativnom i stvaralačkom procesu, sudionici će ujedno kreirati novi fleksibilni način učenja koji će olakšati prijenos znanja i vještina u radno okruženje.

Projektom će se povezati 2 europske srednje strukovne škole. Kroz partnerske sastanke u svakoj od tih škola sudionici će upoznati obrazovne sustave EU zemalja te razmijeniti iskustva i primjere dobre prakse. Osim toga, nastavnici će zajednički kreirati brošuru o električnom automobilu koju će sve škole moći koristiti kao nastavni materijal.

Partneri će pokrenuti web portal na kojem će promovirati projekt, partnerske ustanove, provedene projektne aktivnosti i rezultate projekta. Sadržaji će biti prezentirani na jezicima partnera, čime će se promicati multijezičnost i EU dimenzija projekta. Kroz promociju projekta ujedno će se popularizirati strukovno obrazovanje i strukovna zanimanja.

  


Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme