Perpetuum mobile 2


 

Škola za cestovni promet,  zajedno sa svojim partnerima Gospodarskom školom Čakovec i Strojarskom i prometnom školom Varaždin, nastavlja s projektom mobilnosti učenika pod nazivom Perpetuum mobile 2. Projekt je odobren od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije i to iz novog programa Europske komisije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport 2014.-2020., Erasmus+, KA1.

U projektu će sudjelovati 90 učenika završnih razreda (ili učenika koji završavaju obrazovanje iz sektora promet i logistika) koji se obrazuju za zanimanja vozač motornog vozila, tehničar cestovnog prometa i tehničar za logistiku i špediciju. Dvotjedna stručna praksa odvijat će se u poduzećima i/ili u specijaliziranim učionicama i školskim logističkim praktikumima koji su opremljeni suvremenom skladišnom mehanizacijom i opremom, simulatorima vožnje te ICT alatima koji se koriste u prometno-logističkoj djelatnosti.
Tijekom stručne prakse u inozemstvu učenici će upoznati drugačije metode rada i steći radno iskustvo u međunarodnom radnom okruženju, povećat će svoje stručne vještine i kompetencije jer će se upoznati s materijalima, alatima i opremom koje nemaju priliku koristiti u svakodnevnom okruženju.

Učenici koji će biti odabrani po kriteriju izvrsnosti u učenju i ponašanju provest će dva tjedna u Finskoj, Njemačkoj, Sloveniji i Švedskoj.

Pratite nas na Facebooku

 

 

 

 

 


Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme