Engleski i njemački u strojarstvu i prometu interaktivno –EDSIPI@


    www.edsipi.eu

 

     Škola za cestovni promet je sa svojim partnerima (Strojarskom i prometnom školom Varaždin / nositelj projekta, Strojarskom tehničkom školom Fausta Vrančića Zagreb, Srednjom strukovnom školom Velika Gorica i Srednjom školom Zlatar) u svibnju ove 2015. godine započela provedbu projekta „Engleski i njemački u strojarstvu i prometu interaktivno –EDSIPI@“.

     Projekt radi na podizanju razine specifičnih znanja i kompetencija učenika za strani jezik u struci.

     Interdisciplinarni tim (analitičari, metodičari, informatičari, inženjeri strojarstva, inženjeri prometa, predstavnici realnih tvrtki, nastavnici strukovnih predmeta u srednjim strukovnim školama i nastavnici stranih jezika) radi na izradi adekvatnih nastavnih materijala u skladu s Hrvatskim klasifikacijskim okvirom, planom i programom strukovnih predmeta te potrebama tržišta rada.

     Izrađeni su nastavni materijali / priručnici za područje prometa i logistike te strojarstva na osnovu kojih se trenutno rade priručnici struke na stranim jezicima (engleski i njemački), a u pripremi je i izrada interaktivnog portala preko kojeg će i škole koje ne sudjeluju u projektu, imati mogućnost korištenja razvijenih nastavnih sadržaja.

    Škola za cestovni promet na ovaj način nastavlja svoju dobru praksu harmoniziranja procesa obrazovanja svojih učenika s potrebama tržišta rada. Modernim znanjima i vještinama koje učenici stječu u našoj školi pomažemo da svatko od njih lakše pronađe svoj profesionalni put. Kod nas je budućnost već počela!

 


Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme