Riječ ravnatelja


 

Voditi našu školu u ovim zahtjevnim vremenima punim izazova odgovoran je i zahtjevan zadatak čije ostvarivanje bi bilo nemoguće bez tolerantnog okružja i međusobne suradnje svih koji sudjeluju u njenom životu.

Načela kojima se želim voditi u radu Škole su kompetentnost i profesionalna etika te visoka kvaliteta obrazovanja i odgoja naših učenika uz poticanje suradnje, poštivanja i uvažavanja učenika i svih djelatnika Škole.

Škola za cestovni promet je vodeća ustanova u obrazovanju kadrova u sektoru Promet i logistika koja već dugi niz godina obrazuje učenike u redovnom obrazovanju, ali i u segmentu obrazovanja odraslih polaznika. Svojim angažmanom na mjestu ravnatelja želja mi je doprinijeti nastavku te dodatnom unaprjeđenju ovog trenda u radu Škole.

Vodeće mjesto u sektoru Promet i logistika kao i svoju prepoznatljivost na globalnom tržištu rada Škola za cestovni promet si u budućnosti može osigurati praćenjem trendova, uvođenjem novih programa u sektoru Promet i logistika, sudjelovanjem na školskim, međužupanijskim i državnim natjecanjima, poticanjem i razvijanjem praktičnih znanja u simuliranim uvjetima, boljom povezanošću s gospodarstvenicima te poticanjem učenika i nastavnika na jače uključivanje u nacionalne i europske projekte.

U protekloj godini gradili smo mostove povjerenja nastojeći pokazati da se znamo nositi s ugrozama koje su poremetile tijek školske godine. U periodima nastave na daljinu kada smo stjecali i razvijali nove digitalne kompetencije, nastojali smo ljudskom empatijom i povezanošću zadržati humanu komponentu obrazovanja, nastojali smo biti škola u kojoj će se naši učenici osjećati sigurno i sastavnim dijelom zajednice razreda i škole. Nadam se da su to učenici prepoznali te da ćemo iz svih ugroza kojima smo izloženi svi zajedno izaći kao bolji ljudi, mudriji, jači i sposobniji se suočiti s novim životnim izazovima.

 

Tomislav Ćurković, dipl. ing.

 

 


Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme