Multimedija


"Ispovijest vozača"

Suvremeni način života, koji nerijetko znači dan ispunjen velikim brojem privatnih i poslovnih obaveza, brigom za egzistenciju, stresom,… negativno utječe na vozača tijekom vožnje. Vozači u tim situacijama svoju pažnju usmjeravaju na zadovoljavanje dnevnih obaveza, a vrlo često zapostavljaju situacije u prometu, koje nažalost zbog krive ili zakašnjele reakcije, nepoštivanja prometnih situacija, nepropisnog ponašanja ostalih sudionika u prometu, loše uočljivosti pješaka i sl. dovode do prometne nesreće. Na filmu pod nazivom „Ispovijest vozača“ prikazujemo traumatično iskustvo vozačice koja je sudjelovala u prometnoj nesreći, naleta vozilom na pješaka.

Film je napravljen u edukativne svrhe u sklopu projekta „Uoči me“ koji je financirao Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, s ciljem da se podigne razina svijesti vozača o potrebi poštivanja prometnih propisa i sigurnosnih pravila i uvažavanja ostalih sudionika u prometu, a pješacima da ukaže na činjenicu da je nužan oprez u prometu, te da svojim ponašanjem i uočljivosti mogu doprinijeti smanjenju broja prometnih nesreća.

https://youtu.be/WRtrIMYTMh4

_____________________________________________________________

„Uočljivost pješaka u prometu“

Koliko su pješaci uočljivi u prometu?

Vide li se pješaci bolje po danu ili po noći, u svijetloj ili tamnoj odjeći?

Kako vozači vide pješake iz svog vozila?,

... samo su neka pitanja na koja pokušavamo odgovoriti u filmu pod nazivom „Uočljivost pješaka u prometu“.

Film je napravljen u edukativne svrhe u sklopu projekta „Uoči me“ koji je financirao Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, s ciljem da se pješacima ukaže da vozači nisu „svemogući“ i da vrlo često njihova sigurnost u prometu ovisi o njihovoj uočljivosti. Ovim filmom želimo potaknuti svijest pješaka o potrebi nošenja reflektirajuće odjeće pri kretanju cestovnim površinama.

https://youtu.be/d20hdk-AswM

______________________________________________________________


Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme