Frankfurt, - 3. partnerski sastanak


Treći partnerski sastanak održan je u Frankfurtu od 21.-25.9.2013. godine. Sastanku su prisustvovala 4 učenika, 3 profesora i ravnatelj naše škole. O sastanku izvješćuje prof. Sanja Tirić:

"Sudjelovanje u projektu EUROPE ELECTRIC CAR doprinosi mom stručnom usavršavanju u području struke jer sve brži razvoj pogona prijevoznih sredstava uzrokuje potrebu dnevnog praćenja novosti i inovacija u auto industriji. Posjet International Motor Show 2013 u Frankfurtu dobar je primjer koliko se brzo automobilska industrija razvija. Inovacije u pogledu pogona (električni, hibridni, pogon gorivim ćelijama itd.) postaju dio serijske proizvodnje, a informacije o tome i način rada novih pogona potrebno je prenijeti novim generacijama.

Primjer istraživanja i razvoja u Hyundaiju, automobilskom koncernu kojeg smo posjetili i bili upoznati s njihovim iznimno velikim naporima i materijalnim ulaganjima u  razvoj i testiranje električnih automobila, potvrđuje potrebu edukacije nastavnika i učenika strukovnih škola u cijeloj Europi o pogonu vozila izvan domene fosilnih goriva.

Komunikacija na engleskom jeziku omogućila mi je obnovu i nadopunu znanja stranog jezika, koji je neophodan za daljnje suradnju sa partnerima iz EU. Bliska suradnja sa partnerima iz Kroatische Wirtschaftsvereinigung omogućila mi je uvid u mogućnosti međudržavne suradnje na nivou gospodarstva i obrazovanja između Republike Hrvatske i Republike Njemačke.

Upoznavanje nove zemlje i druge kulture, arhitekture i dizajna uporabnih predmeta bilo je novo iskustvo koje će sigurno utjecati na moj daljnji rad ali i privatni život."


Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme

Pronađite nas na karti