Stručni skup ELEKTROMOBILNOST


Kako bi se unaprijedili i osuvremenili obrazovni programi te učenicima približili najnoviji trendovi u cestovnom prometu Škola za cestovni promet je u suradnji s partnerima - strukovne škole Kouvola Region Vocational College iz Finske i Šolski center Celje iz Slovenije, Energetski institut Hrvoje Požar iz Hrvatske, tvrtke AVANTCAR (Ljubljana, Slovenija), Ducati komponenti (Ludbreg, Hrvatska), NETeko (Zabok, Hrvatska), te ACASA (Barcelona, Španjolska) - prije dvije godine pokrenula novi projekt Learning E-Mobility / LEMO. Osim podizanja kvalitete učenja u strukovnom obrazovanju, usklađivanja sa stvarnim promjenama u cestovnom prometu te jačanja povezanosti s europskim strukovnim školama i tržištem rada, jedan od glavnih ciljeva projekta je razvoj novog obrazovnog modula Elektromobilnost i pratećih alata za učenje i poučavanje (ICT, OER).
Svrha stručnog skupa Elektromobilnost održanog u Školi za cestovni promet u utorak, 25. listopada 2016. bila je predstavljanje novog inovativnog obrazovnog modula „Elektromobilnost“ i pripadajućih alata za učenje i poučavanje široj stručnoj javnosti. 
Stručni skup otvorila je ravnateljica Renata Heljić nakon čega je uslijedilo izlaganje voditelja projekta mr. Snježane Kovač kojim je predstavila cjelokupan projekt Learning E-Mobility / LEMO sa svim njegovim provedenim i nadolazećim aktivnostima. 
O osnovama elektromobilnosti, trenutnom stanju i daljnjim mogućnostima razvoja emobilnosti u cestovnom prometu nazočnima je govorila mr. Martina Komerički Košarić iz Energetskog instituta Hrvoje Požar. Nakon toga uslijedilo je predstavljanje obrazovnog modula Elektromobilnost i pripadajućih alata za učenje i poučavanje o čemu je opisujući dosadašnja iskustva u radu s učenicima u sklopu obrazovnog modula govorio prof. Tomislav Ćurković iz Škole za cestovni promet.       
Kao predstavnik tvrtke Neteko koja se bavi obnovljivim izvorima energije, izlaganje o vezi obnovljivih izvora energije i elektromobilnosti kao ključnom elementu za razvoj održive mobilnosti održao je Ratko Tuđa, vlasnik tvrtke Neteko. Na kraju je Emil Novak iz tvrtke Ducati komponenti koja se bavi proizvodnjom električnih vozila i stanica za punjenje govorio o svim izazovima vezanim uz elektromobilnost na koje nailaze na tržištu.        
 
Uz sva navedena izlaganja kojima je predstavljen koncept elektromobilnosti, njegovo ugrađivanje u obrazovni sustav i svakodnevnu mobilnost, na parkiralištu Škole nazočni su mogli isprobati električna vozila tvrtke Ducati komponenti i elektirčni promidžbeni automobil Projekta Citroen C-Zero. 

više....


Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme

Pronađite nas na karti

Kliknite na polazište za izračun udaljenosti i vremena putovanja: