Volonterski klub ŠCP-a


Krenula je nova školska godina i želimo vam predstavili rad volontera ŠCP-a kroz prošlu školsku.

Tridesetak stalnih članova + zainteresirani koji su nam se kroz godinu priključili i pokazali volju za volontiranjem odradili su 160 sati volontiranja. Volontirali smo u školi i van škole.

Volontiranje u školi – sudjelovali smo u obilježavanju svih važnih dana u godini, organizirali smo izložbe kućnih ljubimaca, ukrašavali školu ovisno o vremenu kroz godinu, dočekali sv. Nikolu, organizirali predavanja, izrađivali ukrase, adventski kalendar, obilježili Dan ružičastih majica, Valentinovo, Dan žena, od starih majica pleli smo igračke za pse u skloništima, organizirali prikupljanje sredstava za Marijine obroke, predavanja o volonterima, u suradnji s DJ ekipom organizirali smo džuboks za Hrabre njuške...       

Volontiranje izvan škole - najveći broj sati proveli smo volontirajući u pučkoj kuhinji na Svetom Duhu pod nadzorom fra Vilčeka.

Zadatak nam je bio sortiranje i podjela hrane, brisanje stolova, metenje i čišćenje prostora koje koriste korisnici pučke kuhinje. Bez obzira na vrijeme mi smo na Svetom Duhu bili svaki četvrtak.

 Krijesnica – udruga za pomoć obiteljima i djeci oboljeloj od maligne bolesti.

Osim pakiranja poklona za djecu oboljelu od malignih bolesti, napravili smo i korak više – prošli smo radionicu za mlade volontere na odjelu gdje se ta djeca liječe. Redovito odlazimo na odjel i tamo se družimo s malim bolesnicima.

Briga za životinje

Početkom godine otišli smo u Azil Osijek koji vodi Udruga Pobjede. Ispleli smo stotinjak igračaka za pse od starih majica i tamo razveselili pse, ali i djelatnike koji cijene naš način recikliranja.

Osim Osijeka otišli smo i u sklonište za životinje u Velikoj Gorici. Donirali smo im hranu, podloške za štence, ručnike, plahte, ležajeve za pse, zdjelice, povodnike i, naravno, igračke koje smo sami pleli.

Neke od ostalih aktivnosti u kojima smo sudjelovali su razna predavanja, Welcome Spring Festival, Dekica za snove, kazalište, hodočašće, u sklopu projekta Step 3 u Španjolskoj učili smo učenike kako izraditi igračke... I tako, došao je kraj nastavne godine i morali smo stati. Ostalo nam je još puno ideja i planova koje čuvamo za ovu godinu.

Ukoliko s nama želite dijeliti radost pomaganja pridružite nam se.

Svaki vaš trenutak poklonjen drugome čini vas boljom osobom.

Rastite s nama u dobru. 

 

Valentina Židak Radić, prof.


Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme