Vikend u Sloveniji!


Ekspedicija Škole za cestovni promet u subotu se uputila na Pot med Krošnje, Pohorje. Put između krošnji nalazi se u srcu velike pohorske šume, na vrhu Rogle. Nadmorska visina iznosi 1517 m. Za obilazak krošnji i dobar selfie na samom vrhu trebalo nam je 45 minuta.

Nakon hladne i prekrasne planine, put nas je odveo u toplu, pitoresknu i raskošnu Ljubljanu. Šetnja uz rijeku Ljubljanicu i prekrasne zgrade prepoznatljivog stila arhitekta Jože Plečnika učinile su ovu pustolovinu posebnom. Na zelenom brežuljku usred grada poželjeli smo malo drugačiji pogled na Ljubljanu popevši se uspinjačom na Ljubljanski dvorac.

Nakon naporne subote ekspedicija je i u nedjelju nastavila putovanje diljem Slovenije. Prvo odredište je bilo u Lipicu, kolijevku bijelih konja. U Idiličnom slovenskom kraju kojim vladaju lipicaneri, učenici su uživali u šetnji hraneći konje. Nakon nekoliko osvojenih vrhova poželjeli smo ući u "slovensko podzemlje".  Prema preporuci mnogih Slovenaca put nas je odveo u najljepšu špilju u Sloveniji, Škocijansku jamu. Sustav je to krških špilja koje su jedan od najvećih svjetskih prirodnih fenomena pod zaštitom UNESCO-a. Pomalo umorni, ali ispunjeni, krećemo u novi radni tjedan obavljajući praktičnu nastavu u tvrtki FA Maik.

Puno pozdrava od Gabriele, Lani, Vanese, Slavice, Leona, Borne, Nike, Petra i Igora!

Igor Jelić, prof.


Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme