Provedena edukacija za učenike


Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom u suradnji sa Zajednicom osoba s invaliditetom Hrvatske provodi projekt utvrđivanja pristupačnosti javnih ustanova osobama s invaliditetom kako bi senzibilizirali društvo o realnim potrebama osoba s različitim oblicima invaliditeta. Osim javnih ustanova u sklopu projekta utvrđivat će se i pristupačnost stajališta javnog prijevoza putnika osobama s invaliditetom.

Dana 28. travnja 2022. gospođa Marija Mustač, voditeljica Odjela za planiranje i zaštitu osoba s invaliditetom i gospođa Marica Mirić, podpredsjednica Zajednice osoba s invaliditetom Hrvatske provele su edukaciju 25 učenika 3. razreda tehničara cestovnog prometa o prilagodbi stajališta javnog prijevoza putnika za potrebe osoba s invaliditetom. Kroz edukaciju učenici su se upoznali s primjerima dobre prakse te zakonskim okvirom koji propisuje razinu prilagođenosti stajališta javnog prijevoza putnika osobama s invaliditetom.

Edukacija je provedena kao uvod u suradnju između Škole za cestovni promet i Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom te će rezultirati sudjelovanjem naših učenika u utvrđivanju trenutne razine prilagođenosti stajališta javnog prijevoza putnika osobama s invaliditetom u gradu Zagrebu. Ovim sudjelovanjem i stečenim iskustvom učenici će unaprijediti znanja koja će im omogućiti lakše savladavanje strukovnog gradiva te im u konačnici povećati stručne kompetencije za tržište rada.


Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme