Projektne aktivnosti u sklopu Erasmus+ projekta STEP 3


U sklopu Erasmus+ projekta STEP 3 ravnatelj Škole Tomislav Ćurković je u periodu od 12.08 do 16.08.2024. boravio na stručnom usavršavanju u ASUC Boro Petruševski, Skoplje, Republika Sjeverna Makedonija

Tijekom stručnog usavršavanja domaćini su prezentirani obrazovni sustav u Sjevernoj Makedoniji te školski kurikulum. Na stručnom usavršavanju veliki naglasak dan je na metode poučavanja i organizaciju rada škole i nastave u ASUC Boro Petruševski, te su se kroz praktične primjere vodili razgovori i prezentirali načini obrazovnog vodstva, strategija poučavanja, školske klime, analize i procjene podataka te pravičnosti i uključenosti svih dionika u unaprjeđenje školske ustanove.  

Stručno usavršavanje polučilo je vrlo kvalitetnim spoznajama o načinima vođenja i upravljanja školskom ustanovom te primjerima stvaranja pozitivne školske klime, a naučeno će biti primijenjeno  tijekom školske godine 2024./2025. Tijekom stručnog usavršavanja dogovorena je i suradnja na razini provođenja nastave iz strukovnih predmeta koja bi se odvijala na daljinu između razrednih odjeljenja i srodnih nastavnih predmeta.

U cilju poboljšanja suradnje između dvije škole potpisana je Povelja o suradnji koja će u budućnosti školama omogućiti lakšu suradnju na području stručnog usavršavanja nastavnika, razmjene iskustava i specifičnih znanja iz područja strukovnih predmeta, unaprjeđenja poučavanja, suradnje na projektima i sl.

Ravnatelj Škole, Tomislav Ćurković, dipl. ing. prometa  


Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme