Projekt Green Skills 4 VET


Projekt Green Skills 4 VET započeo je s radom u studenom 2023. godine. Učenici 2.a razreda, tehničari cestovnog prometa, u pratnji nastavnika Brune Markovića i Lovorke Vidić posjetili su tvrtku TOKIĆ d.o.o. u Sesvetama – tvrtku partnera koji će zajedno s učenicima i nastavnicima Škole za cestovni promet raditi na analizi i rješavanju problema logističke studije na osnovu stvarnih poslovnh scenarija.

Voditelj projekta Zdravko Tokić održao je predavanje i prezentaciju o tvrtki TOKIĆ d.o.o. (djelatnost tvrtke, asortiman, poslovnice, logistički centri, vozni park), objasnio je načine distribucije i dostave robe do krajnjeg kupca, organizaciju međunarodnog prijevoza, govorio o upravljanju voznim parkom i vođenju evidencije voznog parka.

Na kraju izlaganja naglasio je neke od problema s kojima se suočavaju tijekom rada: veliki troškovi papirnate/kartonske ambalaže te distribucija robe u istočnoj Hrvatskoj.

Nastavnici i djelatnici tvrtke TOKIĆ d.o.o. će tijekom prvog dijela projekta definirati probleme koje će naši učenici analizirati te fokusirajući se na održivost okoliša tražiti najbolje rješenje određenog problema tzv. Case study.

Posjet smo završili razgledavanjem skladišta, ogromnog prostora s uredno poslaganom i obilježenom robom koju djelatnici preuzimaju, evidentiraju, pakiraju i distribuiraju kupcima.

 

Lovorka Vidić, prof.


Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme