Preventivno-edukativna akcija Sigurnost pješaka u cestovnom prometu


Danas su naši učenici i nastavnici u suradnji s PU požeško-slavonskom i uz potporu Autokluba Požega provodili zajedničku preventivno-edukativnu aktivnost „Uoči me“. Cilj ove preventivne akcije je povećanje sigurnosti pješaka u cestovnom prometu i podizanje razine prometne kulture među vozačima i pješacima. Dio učenika i nastavnika naše škole zajedno s policijskim službenicima dan su proveli na prilazima požeškim raskrižjima gdje su evidentirali savjesne i nesavjesne vozače, dijelili edukativne letke o sigurnosti pješaka u prometu te reflektirajuće promotivne materijale. Dio učenika proveo je edukaciju učenika 2., 3. i 4. razreda O. Š. Antuna Kanižlića u Požegi s idejom da ih nauče kako se na siguran način ponašati u cestovnom prometu.

Prikupljeni rezultati ukazali su na to da je od ukupnog broja evidentiranih vozača tijekom akcije njih 86,9 % koji su postupili sukladno prometnim propisima odnosno propustili pješake na pješačkom prijelazu, dok je 13,1 % vozača postupilo suprotno, odnosno nisu propustili pješaka na pješačkom prijelazu. Temeljem dobivenih podataka može se utvrditi da je većina vozača iskazala prometnu kulturu, ali postoji manji broj vozača koje bi trebalo osvijestiti i ukazati im na opasnost kojoj su izloženi pješaci kao najranjivija skupina sudionika u prometu.

https://pozesko-slavonska-policija.gov.hr/vijesti/pozega-odrzana-edukativno-preventivna-aktivnost-pod-nazivom-uoci-me/22262

Požeški vodič (pozeskivodic.com)

Djelatnici PU požeško-slavonske, Škola za cestovni promet iz Zagreba te Autoklub Požega zajedničkim snagama proveli preventivnu akciju ʺUoči meʺ (034portal.hr)

Edukativno preventivna aktivnost pod nazivom „Uoči me“ za povećanje sigurnosti pješaka - Požeška kronika (pozeska-kronika.hr)

LAGANINI FM POŽEGA-PREVENTIVNA AKCIJA "UOČI ME" - YouTube

https://slavonski.hr/prevencije-i-edukacije-nikada-previse-preventivna-akcija-uoci-me-za-vecu-prometnu-sigurnost-pjesaka/

Održana edukativno preventivna aktivnost pod nazivom „Uoči me“ - Radio Vallis Aurea (rva.hr)

 


Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme