Posjet Javnoj vatrogasnoj postrojbi Dubrava


Dana 23. studenog i 1. prosinca 2022. godine učenici 2.A i 2.D razreda u pratnji nastavnica praktične nastave posjetili su JVP Dubrava.

O radu postrojbe, opasnim, zanimljivim i neobičnim akcijama spašavanja ljudskih života, kućnih ljubimaca, životinja iz ZOO-a, umjetnih zubala i još koječega, radnom danu vatrogasca, obučavanju i redovitoj tjelesnoj aktivnosti, važnosti prometne kulture vozača na cesti te osposobljenosti vozača vatrogasnog vozila, … strpljivo i detaljno su nas izvijestili djelatnici ove postrojbe.

U dojavnom centru smo vidjeli popis svih ulica s uputama  kako doći na određenu adresu intervencije. Podsjetili su nas što NE napraviti u slučaju požara te kako se pravilno evakuirati iz zgrade ugrožene vatrom. Pokazali su nam i objasnili svrhu dijelova opreme vatrogasca i vatrogasnih vozila (cisterne, tehničko, kemijsko, s ljestvama), a odvažni (S. Milić, 2.A) su isprobali težinu pojedinih alata iz opreme  vatrogasnog vozila. Demonstrirali su nam rezanje dijelova vozila, razbijanje stakla na vozilu te nas navalnim vozilom, alarmirajući susjedstvo, provozali vježbalištem kao da jurimo u stvarnu akciju! Tiru – liru, tiru – liru, tiru - liruuuuuuu……..!

I, na kraju, za uspomenu na zanimljivo i korisno druženje, zajednička fotografija!

Lovorka Vidić, dipl. ing. – prof. savjetnik


Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme