Napredni tečaj iz prve pomoći za učenike


Na putovanju u dom Gradskog društva Crvenog križa Zagreb Villa Rustica u Novom Vinodolskom, organiziranom dana 28. studenog 2022. godine, sudjelovalo je 11 učenika i mentor Danijel Bertović. Okupljanje je bilo ispred zgrade Poglavarstva grada Zagreba  te polazak u 8 sati.

Dolaskom u Novi Vinodolski, učenici i mentori iz svih škola su  upućeni i smješteni u svoje sobe nakon čega je slijedio zajednički ručak, a nakon ručka podjela učenika i mentora prema planu i programu u grupe koje predvode djelatnici i volonteri Crvenog križa. Vođena su razna predavanja poput reanimacije, postupka pomoći osobama bez svijesti, osobama s otvorenim ozljedama, ozljedama kostiju i zglobova te različitih dijelova tijela. Predavanja su provedena u trajanju od 20 nastavnih sati kroz dva dana. Nakon predavanja učenici su imali slobodno vrijeme koje je iskorišteno za šetnju, obilazak grada te upoznavanje s učenicima i mentorima drugih škola.

Sljedeći dan je također bio ispunjen različitim predavanjima I radionicama u kojima su učenici u timovima provodili vježbe previjanja zavojem, maramom i kompresivnim zavojem, ovisno o vrsti ozljede.  Vrhunac tečaja bile su pokazne vježbe u kojima su djelatnici Crvenog križa inscenirali određene nezgode s ciljem bolje predodžbe svakodnevnih mogućih situacija te kako na njih što bolje i spremnije reagirati. Nakon edukativnog dana, učenici su slobodno vrijeme proveli družeći se s ostalim učenicima.

 

Danijel Bertović, prof.


Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme