Na 1. konferenciji školskih psihologa „HORIZONTI SNAGE“


Dana 3. i 4. ožujka 2023. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu održana je 1. konferencija školskih psihologa pod nazivom „HORIZONTI SNAGE“ čija je idejna začetnica školska psihologinja u Školi za cestovni promet mr. Snježana Kovač, prof. izvrsni savjetnik, zamjenica predsjednika Hrvatske psihološke komore.

Snježana Kovač bila je predsjednica Programsko-organizacijskog odbora i voditeljica na otvorenju konferencije tijekom kojeg su pozdravne govore održali Dejvid Zombori, predsjednik Hrvatske psihološke komore, Mile Živčić, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, dr. sc. Domagoj Tončinić, dekan Filozofskog fakulteta u Zagrebu, prof. dr. sc. Damir Ljubotina, pročelnik Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanj i Jadranka Žarković, prof., izaslanica i savjetnica Predsjednika Republike za odgoj i obrazovanje, nakon kojih je prof. dr. sc. Vesna Vlahović - Štetić  najavila predavanje pozvanog predavača dr. sc. Borisa Jokića na temu „Kako škole mogu postati srce naših zajednica i zašto su psihologinje i psiholozi ključni za tu operaciju?“ 

Predavanje je bilo izvrsno; zanimljivo, korisno i inspirativno! (mišljenje autorica teksta koje nisu psihologinje)

Glavne teme na konferenciji su bile: mentalno zdravlje u odgojno-obrazovnom kontekstu, daroviti učenici, učenici s teškoćama u razvoju, suradnja s roditeljima i nastavnicima, standardi rada psihologa te inovativni pristupi u nastavi psihologije.

Čestitamo našoj kolegici i prijateljici Snježani Kovač na uspješno odrađenoj konferenciji i nadamo se pozivu na 2. konferenciju 2024. godine!

 

Sanja Tirić  i Lovorka Vidić, nastavnice strojarske skupine predmeta


Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme