Posjet Hrvatskoj pošti


 

U sklopu praktične nastave dana 4. 12. 2018. posjetili smo ured  Hrvatske pošte, vodećeg i najvećeg poštanskog operatera u Republici Hrvatskoj.

Jedan od referenata HP-a nam je, uz naše profesore, objasnio kojim se sve poslovima i uslugama bavi Hrvatska pošta. Saznali smo i naučili puno korisnih informacija kao na primjer da je HP jedan od suosnivača i punopravnih članica „Udruge javnih europskih poštanskih operatera“ (Post Europ), a RH je članica Svjetske poštanske unije (UPU). Uz poštanske usluge HP također nudi i logističke, financijske, maloprodajne i digitalne usluge. Ustrojena je u četiri divizije, a to su za prijevoz, razvrstavanje, dostava pismovnih pošiljaka i dostava ekspresnih pošiljaka.

Rezultat tog predavanja je bila velika zainteresiranost za rad u Hrvatskoj pošti naših učenika po završetku školovanja. Iznimno smo zahvalni našim profesorima, Karlu Šoštariću i Goranu Matiću, što nas na ovakav način uče nas našim sposobnostima za rad i mogućnostima nakon završetka srednje škole.

Nadamo se da ćemo kroz cijelu godinu nastaviti nadograđivati naše znanje na ovakav način koji je nama kao budućim radnicima jako koristan i poučan.

Učenici 4.c razreda


Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme

Pronađite nas na karti

Kliknite na polazište za izračun udaljenosti i vremena putovanja: