Pokazna vježba: evakuacija, gašenje požara i pružanje prve pomoći


U petak, 17. svibnja 2019. godine u 10 sati i 15 minuta oglasilo se alarmno zvono - Tiha Anka nas je sve iznenadila!

Učenici, nastavnici i ostalo osoblje ŠCP-a evakuirali su se i sakupili u školskom dvorištu gdje su učenici i učenice 2. B i 2. C razreda izveli  pokazne vježbe: gašenje požara ugušivanjem priručnim sredstvom – narančastocrnom ili sad već crnonarančastom dekom (Ema Domitrović i Sara Korjenić), vatrogasnim aparatom sa suhim prahom (Tin Štefanac) te vodom (Natali Ivšak, Dominik Strelar, Petar Ačkar i Tomislav Trogrlić) i pružanje prve pomoći. Na lutki Annie masažu srca žustro je pokazivao Tristan Filipčić. Lea Dujaković imala je imobiliziranu nadlakticu, Petar Radoš šaku, Nikola Radić Tunjić rame, a Marin Tomić ključnu kost.

O svemu što se događa, opširno, glasno i jasno, izvještavao je Jakov Lagetar.

Vatru je potpaljivao domar Vlado, Sanja Tirić, prof. bila je tehnička podrška, učenike je za vježbu iz pružanja prve pomoći pripremila nastavnica prve pomoći  dr. Maja Marić Bajs,          a Lovorka Vidić, prof.  tjednima je uvježbavala svoje vatrogaskinje i vatrogasce kako bi svojom brzinom, spretnošću i učinkovitošću ugasili požar i sve nas spasili.

Za svoj trud, gledatelji su izvođače pokaznih vježbi nagradili VEEEELIKIM pljeskom a nastavnice će im u e-dnevnik upisati ODLIČNE OCJENE!

Lovorka Vidić, prof.


Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme

Pronađite nas na karti

Kliknite na polazište za izračun udaljenosti i vremena putovanja: