Europski tjedan mobilnosti


Učenici 3. razreda tehničara cestovnog prometa u sklopu izvannastavne aktivnosti pod nazivom Sigurnost pješaka u prometu koju vodi nastavnica Maja Balenović sudjelovali su na radionici ˝Škola bicikliranja˝ u sklopu Europskog tjedna mobilnosti koji se održava svake godine od 16. do 22. rujna. 
Europski tjedan mobilnosti svake godine fokusira se na određenu temu povezanu sa održivom mobilnošću. Ovogodišnja tema bila je ˝Sigurno hodanje i biciklizam˝. Radionicu je organizirala udruga Sigurnost u prometu zajedno s partnerima HCK - GO Zagreb i NEXTBIKE. Radionica se sastojala od teorijskog i praktičnog dijela. Teorijski smo se bavili
teoretski dio: stanjem sigurnosti biciklističkog prometa/biciklista, referentnim odredbama Zakona o sigurnosti cestovnog prometa za bicikliste, poznavanjem prometnih propisa – propisanim i sigurnim načinom sudjelovanja u prometu te nam je prezentiran   sustav javnih bicikala. U praktičnom dijelu naučili smo osnove pružanja prve pomoći i na poligonu prošli trening sigurne vožnje. 
Osim teorijskih i praktičnih znanja učenici su dobili i prigodne poklone koje su organizatori pripremili.
 
Maja Balenović, prof.

Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme

Pronađite nas na karti

Kliknite na polazište za izračun udaljenosti i vremena putovanja: