Dan sigurnijeg interneta – 9. veljače 2021.


Dragi učenici,

već tradicionalno, 18. godinu zaredom udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta, kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.

U razdoblju od 9.00 do 19.00 sati na sam dan provedbe, djeca i mladi mogu sudjelovati u online kvizu te unaprijediti svoje znanje o sigurnosti na internetu. Sve detalje možete pronaći na:

https://www.dansigurnijeginterneta.org/index.php/informacije/

Mobilna aplikacija će biti dostupna 09.02. za besplatno preuzimanje i instaliranje na mobitele i tablete na web stranici: https://www.dansigurnijeginterneta.org.

Za pristupanje kvizu ne trebate ostavljati svoje osobne podatke. Nakon što riješite kviz dobit će te povratnu informaciju o vašem rezultatu te će vam biti dodijeljen jedinstveni KOD koji trebate pohraniti (obavezno napravite screenshot – sliku zaslona). Screenshot je dokaz koji vam je potreban za preuzimanje nagrade, ukoliko budete izabrani.

Nagrade se dodjeljuju slučajnim odabirom između onih natjecatelja koji su kviz riješili s 80% ili više točnih odgovora do 19 sati na dan kviza. 11.02.2021. na internet stranici http://www.csi.hr objavit će se informacije o dobitnicima nagrada. Ukoliko prepoznate svoj KOD na popisu nagrađenih, potrebno je obratiti se roditelju ili skrbniku koji treba kontaktirati djelatnike Centra za sigurniji internet na e-mail nagrade.dsi@gmail.com te dogovoriti provjeru autentičnosti i preuzimanje nagrade.

 

Na službenoj stranici Centra za sigurniji Internet dostupan je Edukacijski paket koji se može besplatno preuzeti:

- Link na Edukacijski paket: https://csi.hr/dan-sigurnijeg-interneta/

 

Pripremljena su i 4 kratka, edukativna videa #mladipitaju, a teme i poveznice su:

1. Društvene mreže i mladi - https://youtu.be/-G0rqbLFIjg

2. Gaming - https://youtu.be/WUccQIJEmkg

3. Sigurnost na internetu kod djece vrtićke dobi - https://youtu.be/5eRpwAj4rIA

4. Ovisnost o internetu - https://youtu.be/AEr0cU2VWeM

 

Iz godine u godinu, sve veći broj ljudi uključuje se u obilježavanje Dana sigurnijeg interneta, a samim time se širi i svijest o važnosti sigurnog provođenja vremena u online okruženju.


Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme

Pronađite nas na karti