EU Projekt DESCO - online edukacija


Od 13.10.- 15.10. 2020. u sklopu DESCO projekta održana je online edukacija pod temom Telematika. Edukaciju je provodila Škola za cestovni promet u Zagrebu.

U prvom danu edukacije sudionicima je prezentirana službena web stranica projekta s postojećim, novim i planiranim sadržajima. Prezentiran je SELFIE alat koji služi za samoprocjenu upotrebe digitalne tehnologije za učenje i poučavanje u školama.

Sudionici su također upoznati sa sustavom telematike CVS Mobile, te su imali mogućnost ulogirati se u sustav CVS te iz prve ruke uvidjeti način funkcioniranja te prednosti istog.   

Na kraju prvog dana održana je i prezentacija o  EU pravilima o radnim vremenima vozača i razdobljima odmora. Sudionici su se i aktivno uključili te odgovarali na postavljena pitanja o toj temi.

U drugom danu edukacije kroz projekt VTT -firm i programe koji se koriste u sklopu projekta sudionicima je prezentirana uloga napredne telematike u cestovnom prometu te samim time i optimizacija troškova i radnih procesa. Sudionici su odradili nekoliko praktičnih vježbi u sustavu telematike. Primjena CVS sustava u vožnji, u prijevozničkim tvrtkama te na koji način je koriste učenici i instruktori u školi prikazana je kroz video sadržaje.

Treći dan edukacije prezentiran je utjecaj  telematike na sigurnost u prometu kroz nova inteligentna rješenja na vozilima i prometnicama. Izazovi u poučavanju i osposobljavanju budućih mladih vozača  su svakodnevni te su sudionicima kroz psihološki pristup toj temi prezentirane razvojne specifičnosti mladih koje utječu na obuku vožnje i njihovo ponašanje te s kojim čimbenicima rizika se susreću mladi vozači.

Na kraju zadnjeg dana izneseni su daljnji planovi i aktivnosti koje slijede u budućnosti u sklopu DESCO projekta.


Kontakt


"Škola za cestovni promet"
Trg J.F. Kennedyja 8, Zagreb
www.scp.hr
01/2303 444

Radno vrijeme

Pronađite nas na karti